Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utvisningar fällde Leksand

Leksand förlorade bortamatchen mot Tingsryd efter förlängning sedan Jacob Blomqvist och Johan Ryno dragit på sig utvisningar i offensiv zon i slutminuterna.
– Vi orkar till slut inte, säger tränaren Andreas Appelgren efter 1–2.

Det var långa stunder Leksand mot Victor Fasth.

– Jag trodde att Tingsryd skulle sätta oss mer under press, men det var en avvaktande första period, säger Andreas Appelgren.

Leksand fick matchens tre första powerplay, men det var Tingsryd som tog ledningen genom Mike Card i en spelvändning efter 7.35.

– Vi har tagit över helt och hållet när de får sitt mål. Efter det jobbar vi på. Det blir orytmiskt i laget på grund av utvisningar, men vi har ändå stor chans att vända matchen, säger Appelgren.

Efter 12.29 i tredje perioden spräcktes till slut Fasths nolla sedan Jens Bergenström jobbat åt sig pucken i sarghörnet och sedan dykt upp framför mål och lyft in en retur med backhand i andraläget.

När Johan Ryno efter kombinationsspel med Jacob Blomqvist på blålinjen tryckte sig förbi två Tingsrydspelare och drogs ner av Card efter 15.53 hoppades Leksand att domare Shane Warschaw skulle teckna för straff.

I stället blev det två minuters utvisning och Leksand misslyckades för femte gången i rad i powerplay.

– Jag tycker att det är straff. Och jag tycker även att det är utvisning efter 17.25 när Filip (Forsberg) hoppar förbi sin back och får både klubban mellan benen och slag på skridskorna, säger tränare Appelgren.

Förstakedjans Blomqvist/Ryno skulle i stället komma att bli Leksands syndabockar.

Först åkte Blomqvist ut för en slashing efter 19.11 och fick även tio minuter för protest, sedan fick Ryno två minuter för en tripping på Victor Fasth 2.03 in i förlängningen.

En dryg minut in i fyra mot tre-spelet avgjorde Pontus Netterberg för Tingsryd.

– De hade inte ett enda skott i spel fem mot fem i tredje perioden, så det kändes som om det endast var utvisningar som skulle kunna sänka oss. Och tyvärr så drar vi på oss två och orkar till slut inte. Vi får slita oerhört i boxplay, säger Andreas Appelgren.