Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvecklingskontor ska öka den kommunala närvaron

/

Annons

Under onsdagen visades verksamheten upp för allmänheten med Öppet hus, och ett flertal representanter från kommunen fanns givetvis på plats.

- Vi har känt att det både från oss på kommunen och Säleninvånarnas håll har funnits en önskan om ett kontor här uppe. Det kan vara värt mycket med en person på plats och en öppen dörr, både för oss och dem, säger centerns Pär Kindlund.

- Med tanke på att förslaget om att kommunen ska heta Malung-Sälen gått igenom så blir det här naturligt, ett led i tiden, fortsätter han.

När Malung, Lima och Transtrands kommuner slogs ihop 1971 hamnade kommunkontoret i centralorten. Något som aldrig varit ett problem.

Sälens utveckling har däremot medfört att man finner det nödvändigt med en mötesplats mellan allmänhet, näringsliv och kommunala företrädare.

I Transtrands gamla kommunhus i Sälens by får politiker, chefer och tjänstemän tillgång till kontor, datorer och sammanträdesrum.

Kommunalrådet Tom Martinsson kommer att förlägga en del av sin arbetstid vid kontoret. Så även näringslivschefen Ingemar Kyhlberg och turistchefen Lars Belter.

- Eftersom både Kyhlberg och Belter träffar så mycket folk här uppe blir det mycket smidigare att kunna ha möten på plats istället för att behöva ta med dem till Malung, menar Tom Martinsson.

Kundmottagningen ska vara öppen på vanlig kontorstid genom Lärcentrums Maggie Grundén och Gröna Sälens Linnéa Johansson, som kan hjälpa till att förmedla kontakt och arrangera möten.

- Eftersom personalen redan finns blir merkostnaden obefintlig, och det är genom samarbetet och att vi bygger vidare på det vi redan har som vi kan göra det här, säger Tom Martinsson.

Kontoret server sedan tidigare även Sälens hotell- och restaurangskola, Högskolan Sälen, elevboendet och Arbetsförmedlingen.

Mer läsning

Annons