Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utschasad av shopping

De kombinerade ekonomi med miljömedvetenhet och trivsel.
Fyra mödrar ordnade en loppis med barnartiklar och 19 barnfamiljer tog chansen att rensa ur garderober, förråd och leklådor. Två månader unga Nellie Olsén köpte – med viss hjälp av sina föräldrar – en massa kläder och somnade, alldeles utschasad, mot mamma Ing-Maries axel.

Över 100 köplystna föräldrar och far- och morföräldrar kom till lördagens loppmarknad i Siljansnäs församlingshem.

– Alla föräldrar har många fina barnsaker som barnen antingen växt ur eller tröttnat på. Istället för att slänga och köpa nytt vill vi ge varandra och även andra barnfamiljer en möjlighet att köpa fina, begagnade grejer till bra priser, berättar Carina Ermesjö, som tillsammans med Maria Fridén, Ing-Marie Olsén och Anna-Karin Erkers ordnade loppisen.

Församlingshemmet kom att under dagen se ut och fungera som ett välsorterat varuhus med alla upptänkliga varor för "barn" från ungefär 50 centimeters till två meters längd.

Utöver kläder, leksaker, barnvagnar, barnstolar, pottor och skor såldes nämligen också cyklar, skridskor och andra sportartiklar för lite mer vuxna barn.

Men mest shoppade Nellie Olsén, som bunkrade upp en hög av kläder. Marknadens "shoppingchamp" hade visserligen god hjälp av föräldrarna Ing-Marie och Andreas, men var intresserad av det mesta.

– Jag har lärt henne allt om shoppning, skrattade Ing-Marie när dottern somnade mot hennes axel för att drömma om kommande loppmarknader.

– Det blir fler, alla som sålde grejer här i dag vill komma tillbaka och fler är intresserade av att delta. Det här är bra för barnfamiljernas ekonomi och för miljön. Dessutom är det roligt att träffas på det här sättet, sammanfattar Carina Ermesjö.

Och de som inte förstår att det är roligt att shoppa kan fråga Nellie – när hon vilat ut och lärt sig att prata.