Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man attackerade polis med hammare vid Notre Dame – sköts ned

En man sköts på tisdagseftermiddagen ned efter att ha attackerat en polis vid katedralen Notre Dame i centrala Paris. Människor uppmanades att hålla sig borta från det populära turistmålet.

Annons

Det skriver Expressen. I samband med "incidenten" ska människor ha blivit instängda i Notre Dame och panik utbröt. De ska nu ha fått lämna området. Polisen i Paris uppger att de har spärrat av platsen och har situationen under kontroll, men att de inlett en antiterrorutredning efter händelsen. Det visade sig nämligen att mannen troligen har IS-sympatier. I samband med attacken ska han ha skanderat "det här är för Syrien", uppger källor till nyhetsbyrån AFP.

Enligt uppgifter från brittiska BBC ska mannen ha skjutits av polisen, sedan han gått till angrepp mot en polis med en hammare i närheten av katedralen. Även den angripne polisen ska ha skadats. Det finns ännu inga uppgifter om tillståndet varken för den skjutne eller för polisen.

Katedralen är ett av de mest besökta turistmålen i den franska huvudstaden. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från platsen.

Mer läsning

Annons