Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

London-terroristens fru: "Sorgsen och chockad"

Frun till Khalid Masood, 52, som utförde förra veckans attack på Westminster i London talar ut i brittisk press.
– Jag är ledsen och chockad av vad Khalid har gjort. Jag fördömer helt hans handlingar säger Rohey Hydara, enligt Sky News.

Annons

Masood, 52, dödades förra onsdagen efter att han utfört ett terrordåd i London.

– Jag vill uttrycka mina kondoleanser till offrens familjer som har dött, och önskar ett snabbt tillfrisknande till alla skadade, säger kvinnan i uttalandet, enligt Sky News.

Masood, 52, dödade fyra personer och skadade ett femtiotal personer i ett terrordåd i London förra onsdagen.

Efter att ha kört på mängder med fotgängare på Westminster Brigde gick han till attack med två knivar och högg ihjäl en polis utanför det brittiska parlamentet. Masood sköts strax efter det ihjäl av en annan polis.

Även Masoods mamma Adrian Ajao har tidigare uttalat sig om sonens terrordåd.

– Sedan jag fick reda på att det var min son som var ansvarig har jag fällt många tårar för de människor som hamnade i denna fruktansvärda händelse. Jag vill göra det helt klart, så det inte råder några som helst vivel , att jag inte tolererar hans handlingar och inte heller stödjer hans föreställningar som ledde till att han begått detta illdåd, säger Adrian Ajao, enligt Telegraph.

Den brittiska polisen gick under måndagen ut med att Masood haft ett klart intresse av jihad, och att han attackmetod påminner om de metoder som ledare inom Islamiska staten (IS) förespråkar, rapporterar Sky News.

Terrorsekten IS har tagit på sig dådet,, men enligt polisen finns det ännu inga konkreta bevis för att det förhåller sig på det sättet.

Mer läsning

Annons