Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kör bilen in i folkmassan och dödar tre i Melbourne – se det skrämmande videoklippet

Fyra personer dog och flera skadades efter att en bil kört in i en folkmassa i Melbourne i Australien. Ett av dödsoffren var ett barn på tio år.
Hela händelsen fångades på video – se klippet här.

Annons

En 26-årig man misstänks ha kört in i folkmassan och dödat tre personer. Ett tioårigt barn var ett av dödsoffren, rapporterar Herald Sun.

En tre månader gammal bäbis, som är en av de skadade, fördes till akuten med ambulans. En tvååring som också skadades ska ha fått lämna lasarettet, uppger tidningen.

Sara Bjurenvall, från Köping, som flyttat till Australien för att plugga och jobba under en tid, berättar för tidningen BBLAT om skräcken när hon såg bilen som mitt framför ögonen på henne försökte köra på folk.

Svenskan Lena Henriksson från Örebro är på semester med familjen i Melbourne och befanns sig endast ett kvarter från olycksplatsen, skriver NA.

– Jag och sonen satt på spårvagnen när det blev världens pådrag runt den. Flera poliser körde förbi och en helikopter hovrade runt. Föraren stannade och ropade att ingen fick gå ner till Bourke street, berättar hon för tidningen och fortsätter:

– Enligt lokal media här började mannen köra ”burn outs” – donuts – vid Flinder street station, körde sedan uppför Swanson street och in på Bourke street och rammade flera personer. Det känns hemskt att människor dog och flera skadades bara ett kvarter från oss, säger Lena Henriksson.

Svenskan Lena Henriksson  befann sig endast ett kvarter från olycksplatsen.

Polisen förhör vittnen vid olycksplatsen efter att en bil rammat folkmassan,

– Våra hjärtan krossas denna eftermiddag, men vi kan vara säkra på att vi är starkare än denna onda, kriminella handling, sade Daniel Andrew, politisk ledare i delstaten Victoria till Herald Sun.

Twitteranvändaren @BWAdamson postade det här videoklippet som visar hur polisen skjuter mot den misstänkte mannen och griper honom;

– Polisen sköt mannen som var den enda personen i fordonet och han fick skottskador., säger polisen i ett uttalande enligt Herald Sun.

Polisen kopplar händelsen till en knivskärning som ägde rum i Windsor tidigt i morse. De inblandade i knivskärningen kände varandra.

I Australien pågår tennisturneringen Australian Open. Många turister rör sig ute på gatorna.

Polisen misstänker inte att det rör sig om något terrorbrott.

Läs mer: Sara, 21, blev vittne till vansinneskörningen – hör hennes berättelse här

Mer läsning