Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredningen klar – drunkningen i Äventyrsgruvan var en olyckshändelse

Artikel 12 av 13
Dykolyckan i äventyrsgruvan Tuna-Hästberg
Visa alla artiklar

I januari i år omkom en finsk kvinna i en drunkningsolycka i Äventyrsgruvan i Tuna Hästberg utanför Borlänge. Nu är utredningen klar och visar att det hela var en ren olyckshändelse.

Det var en ren olyckshändelse att kvinnan miste livet under dykningen i Äventyrsgruvan. Detta rapporterar Sveriges Radio P4 Dalarna på onsdagsförmiddagen.

Förundersökningen läggs ner och Michael Lundqvist, polisens förundersökningsledare, säger till Sveriges Radio P4 Dalarna att det slutgiltiga obduktionsprotokollet visar att kvinnan dött till följd av drunkning genom olyckshändelse. Därför finns det inte någon anledning för polisen att anta att brott har begåtts och därför läggs förundersökningen ned.

Olyckan inträffade söndagen den 7 januari. Vi har tidigare rapporterat om att de två kamrater som kvinnan dök tillsammans med ska ha sett att något verkade ha blivit fel med kvinnans dykardräkt, så att hon hamnade med fötterna uppåt och huvudet nedåt.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips