Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utreder sänkt hyra

– Vi har sänkt hyran i Bojsenburg och hyresgästerna får betala för sin egen förbrukning av varmvatten. Så här långt har försöket slagit väl ut, säger Pernilla Wigren, vd för Kopparstaden

Annons

– Vi får positiva reaktioner från dem som minskat sin varmvattenförbrukning och som därmed fått en lägre månadskostnad och andra reaktioner från dem som förbrukar mycket mer än genomsnittet, berättar Wigren.

Wigren berättar att man nu ska sätta sig ned och göra en rejäl genomlysning och analys av varmvattenförbrukningen inom Bojsenburg innan man efter sommaren tar ställning till hur man ska gå vidare.

– Det här hänger också samman med utredningen om ett nytt EU-direktiv om minskad varmvattenförbrukning. Blir det ett tvingande direktiv så har vi inget val då blir det samma sak i hela vårt bestånd som i Bojsenburg.

– Blir det inte tvingande så kommer utvärderingen av Bojsenburg att ge oss ett underlag för hur vi går vidare. . Det kostar ju en hel del att införa varmvattenmätare och vi måste ha hela bilden klar över alla konsekvenserna. Men jus ny ser försöket på Bojsenburg lovande ut.

Under hösten 2014 installera utrustning i alla lägenheter i Bojsenburg för att läsa av och debitera individuell vattenförbrukning för varmvatten och lägenhetsinnehavarna fick också temperaturmätare

I hyran ingår fortfarande kallvatten men hyran sänktes med 85 kronor för en etta med kök upp till 130 kronor för en fem-sexrummare med kök.

LÄS ÄVEN: Insändare - Tvingas betala för varmvatten

Annons