Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utnyttjar folk som har det svårt

Clas Jacobsson (M) skrev (26/9) en insändare under rubriken "Dyrare kaffe eller vikarier".

Clas Jacobsson ondgör sig över att Borlänge kommun beslutat sig för att "stödja vissa utvalda producenter i utvecklingsländer att sälja dyrare kaffe till kommunen". Jag antar att man då kommer att köpa Fairtrade-kaffe och om så är fallet tycker jag kommunen gör helt rätt.

Jag är medveten om att det behövs pengar till allt det Clas Jacobsson nämner, men att vi ska fortsätta köpa kaffe som produceras av fattiga människor på plantager med besprutningar, urusla löner och arbetsvillkor, för att det är billigare för oss, tycker jag är enormt egoistiskt.

Jag har svårt att tro att barnomsorg, skola och äldreomsorg förbättras för oss för att vi fortsätter utnyttja folk som har det svårt på alla vis och som lever under förhållanden som vi aldrig någonsin skulle acceptera för egen del.

Nej, kom igen Borlänge, glöm inte Fairtradedagen den 18 oktober. Jag hoppas att många Borlängebor kommer att ordna/delta i någon av alla Fairtrade-fika som kommer att finnas på olika ställen den dagen.

Agneta Åkerfeldt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare