Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utmanarens kaxiga passning: Vi ska vinna allt

Här är Dalarnas nya unika elitlag på cykel: Team Ormsalva.
Med affischnamn som Jonas Ahlstrand, Johan Landström och Frida Knutsson är målen knappast blygsamma, SM-guld i linje och Cykelvasan.
– Jag vill vara med och utmana Emma Johansson på landsvägs-SM i linjelopp och jag önskar även ta en plats till VM i Qatar, säger Falutjejen.

Tre Berg har dominerat svensk herrcykel de senaste åren och på damsidan har superstjärnan Emma Johansson sopat hem det mesta – men nu får de en allvarlig utmanare.

Under onsdagskvällen presenterades Team Ormsalva, ett lag på både dam- och herrsidan med rötterna i Dalarna, som tänker ta upp kampen.

Frida Knutsson, 18, hade en fantastisk fjolårssäsong där hon bland annat tog hem tempo-SM – nu lämnar hon Falu CK för den nya satsningen.

– Jag ser mycket fram emot kommande säsong med Team Ormsalva. Med en massa skratt och ett stort fokus är jag helt säker på att vi kommer få de optimala förutsättningarna för att lyckas med våra mål. Jag vill vara med och utmana Emma Johansson på landsvägs-SM i linjelopp och jag önskar även ta en plats till VM i Qatar, säger hon i ett pressmeddelande.

Ormsalva har även värvat Falubon och Frankrikeproffset Jonas Ahstrand som tillsammans med Cykelvasavinnaren från ifjol, Johan Landström och meriterade namn som Christofer Stevesson, ska vara med och utmana under säsongen 2016.

– Team Ormsalva har under säsongen 2016 som mål att vinna tävlingar och ha riktigt roligt under tiden. Personligen så kommer jag att köra så många tävlingar som möjligt på hemmaplan, säger Ahlstrand.

Ankare i klubbens satsning mot Cykelvasan blir fjolårsvinnaren och Falubon Johan Landström.

– Jag ser fram emot ett spännande år med utmaningarna vi har framför oss – jag vill vinna Cykelvasan igen och längtar tills starten går, säger han.

Kan ni utmana Tre Berg på ett SM?

– Det tror jag absolut att vi kan. Vi var flera som ställde till det för dem under fjolåret. Och med Jonas i laget så kommer vi andra att ha en uppgift. Många kommer att fokusera på Jonas som har en bra spurt, men det kommer att ge oss andra chansen också när andra har fokus på¨Ahlstrand.

Teamchefen, Johan Matsson:

– Ambitionen har varit att sätta ihop ett elitlag där vi satsar lika mycket på tjejer och killar. Vi vill utgå från åkarnas perspektiv och försöka optimera deras förutsättningar för att lyckas.