Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utkräv ansvar även av politikerna

Med risk för att bli betraktad som gnällig av sheriffen i Smedjebacken, Leif Nilsson, måste jag dock ställa en del frågor kring den senaste turbulensen inom vård- och omsorgsverksamheten.

Varför är det bara chefen som ska kliva åt sidan? Finns det inte ett stort ansvar, kanske större än hos chefen, hos dina politiska vänner i nämnden? Vad har de för insikt i verksamheten eller är det så att dessa damer och herrar bara sitter och tittar på och lyfter arvodet? Detta gäller alla, oavsett om man tillhör majoriteten eller oppositionen.

Jag tycker att det är ok att chefens ansvars sätts under lupp och kanske till och med får det resultat som föreligger. Men jag hävdar att rent politiskt borde hela gänget i den politiska nämnden gå samma öde till mötes. Jag har sällan hört talas om en mer passiv nämnd och då har jag ändå jobbat politiskt i många år, kanske fler än Leif Nilsson.

Att nu kommunen ska få namnet Grönköping känns inte rätt. Det är skapligt att bo i kommunen även om det kan bli bättre men de åtgärder som nu vidtas känns halvhjärtade.

Karl Erik Anestedt

Grängesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare