Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utbildningsministern besökte skola i Ludvika

Utbildningsministern Anna Ekström gästade Högbergskolan i Ludvika den 17 februari.

Annons

Inledningsvis hade hon möte med förbundschefen Mikael Fältsjö, Hö2-rektor Mikael Johansson och kommunalråd Håge Persson, riksdagsledamot Maria Strömkvist och ordförande för direktionen Yvonne Persson.

De presenterade alla VBU:s verksamheter med fokus på industritekniska programmet, som Anna Ekström besökte efter mötet.

De pratade även de om styrkor och svagheter som man bemöter på VBU, som till exempel lokalisering, transporter och lärarbristen.

Utbildningsministern blev förvånad på ett positivt sätt över alla program som VBU erbjuder, från gymnasiet till Kulturskolan.

Avslutningsvis besökte hon industritekniska programmets verkstad, där lärare Göran Persson och elever i årskurs 1 visade henne alla intressanta saker de tillverkar.

Eleverna var jätteintresserade av hennes jobb och vilka olika ansvarsområden hon har. Anna Ekström pratade också mycket med Göran Persson om bristen på yrkeslärare och hur kan man lösa det problemet.

Efter ett inspirerande program på VBU fortsatte hon sitt besök i Ludvika på invigningen av Brunnsviks Folkhögskola.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel