Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utan S ingen sjukvård på mindre orter

Vad skulle en ökad möjlighet att privatisera, innebära för Dalarnas hälso- och sjukvård? Denna fråga har vid ett flertal tillfällen diskuterats inom sjukvården där inte minst allianens företrädare framfört förträffligheten med konkurrens och en ökad tillgänglighet.

Vid en första anblick låter det bra, men tror man då att riskkapitalbolag vill investera i norra Dalarna som Vansbro, Älvdalen eller övriga mindre orter som Grängesberg, Smedjebacken och Hedemora?

Naturligtvis blir det Falun och Borlänge som är intressant för en etablering, vilket i sin tur medför att mindre orter får minskade anslag och försämrad tillgänglighet. Därför blir jag förvånad över hur partier som DSP, KD och inte minst C, kan stå för en sådan hållning.

Dalarnas befolkning ska vara nöjd över att S har en sådan ställning att man kan se till att hälso- och sjukvården är tillgänglig även på våra mindre orter.

Bertil Ström (S)

ledamot i landstinget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare