Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

USM-guld till överlägsen Gustavsson

Andreas Gustavsson, Falu IK, var storfavorit i P15-klassen.
Och han infriade också förväntningarna och plockade hem USM-guldet i åttakampen.

Falu IK åkte till mångkamps-SM med sex deltagare och kom hem med två medaljer – ett guld och ett silver.

Det blev till och med tre mångkampare från Falu IK som slutade topp 3, men Fjóla Hannesdóttir, som slutade tvåa bland de kvinnliga seniorerna, är isländsk medborgare och får därmed ingen medalj.

Hannesdóttir, som med 5 041 poäng satte nytt personligt rekord.

I P15-klassens åttakamp var Andreas Gustavsson klar favorit på förhand och när värste utmanaren, Olov Österberg, Växjö, inte kom till start, blev favoritskapet ännu tydligare.

– När Österberg inte ställde upp förvsann en del av Andreas motivation. Samtidigt så kände han sig lite sliten, så därför blev det ingen superserie, säger tränaren Ulrik Mattisson.

Andreas, som gjort över 5 200 poäng som bäst, fick nöja sig med 4 926 poäng, men var helt överlägsen och 450 poäng bättre än tvåan, Elias Högström, Sundsvall.

Personligt rekord, 6,22, blev det i längd och tangerat "pers" i stav med 3,72.

I P16-klassens tiokamp kom nästan halva startfältet från Falu IK och bäst lyckades Adam Nygårds Jacobsson med en andraplats och silver.

Med poängen 6 037 förbättrade Adam sitt personliga rekord med 23 poäng, men var långt efter segraren, Axel Ohlson, Hässelby, på 6 982 poäng.

Adam "persade" i diskus med 33,95 och stav med 3,52.

– Joar Husmark hade en stukad fot och tvingades bryta efter fyra grenar på lördagen. Han hade kunnat göra det till och med lite bättre än Adam.

För Samuel Ingvarsson blev det en femteplats med 5 318 poäng och Jon Klasér slutade sexa på 4 850 poäng.

Noterbart i övrigt är att Rasmus Carlsson, tidigare i såväl Kvarnsvedens GoIF och Falu IK, numera tävlande för KFUM Örebro, tog silver i seniorklassen på 7 018 poäng.