Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

USA stöder en psykopatisk politik

Annons

Tidningen kommenterade i går det upptrappade våldet i Gazaområdet. Det är glädjande att tidningen numera har en mer nyanserad syn på konflikten än den tidigare rabiat antipalestinska linjen.

Som vanligt framförs att konflikten är komplex. Men är den verkligen det i grunden?

Ett folk bestämmer sig för att fördriva ursprungsbefolkningen från deras land, stjäl deras mark, upprättar bosättningar på ockuperad mark i strid mot folkrätten, bygger olagliga murar, utsätter dagligen ursprungsbefolkningen för trakasserier och förödmjukande behandling på deras kvarvarande territorier, tillämpar den medeltida krigsformen belägring, mördar deras ledare, struntar konsekvent i FN-resolutioner och bryter oavbrutet mot internationell lag.

Hur svårt kan det vara att ta ställning? Att det blir komplext för vissa beror väl främst på den demokratiska idealstaten USA:s stöd till en psykopatisk politik.

Bo Staaf

Ludvika

Svar direkt: Ett självutnämnt tolkningsföreträde om konfliktens historiska ursprung och ifrågasättandet av konfliktens grad av komplexitet, gör det svårt att ta Bo Staaf på fullt allvar. Hans rapsodiska anklagelseakt mot Israel förstärker uppfattningen.

Orsaken till att han inte berättar om palestiniernas splittring och att Israel förväntas förhandla med en motpart, Hamas, som vägrar erkänna Israels rätt att existera, kan blott anas.

Christer Gruhs

politisk redaktör