Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Urpremiär i Teaterhuset för William C. Woxlins nya pjäs

I helgen är det urpremiär i Teaterhuset i Ludvika. William C. Woxlin pjäs ”En elefant i plast” spelas lördag och söndag.

Förra sommaren spelade Teaterslaget den polske författaren och dramatikern Sławomir Mrożeks ”På villande hav”.

I år har ensemblen repeterat in en nyskriven text av regissören och författaren William C. Woxlin – ”En elefant i plast” .

William C. Woxlin, från Borlänge, är ordförande i Dalarnas Författarförbund och har tidigare bland annat skrivit och regisserat "Månen närmar sig".

”En elefant i plast” handlar om 100 och 101 som lever i ett skyddsrum som ska rädda dem från jordens undergång. Människorna försöker desperat att försvara sig mot en ankommande komet genom att sända iväg en ny typ av bomb som förvränger tid och rum.

Dock går det inte som planerat och långsamt börjar människorna glömma varandra och förlora sina minnen. I skyddsrummet börjar paret långsamt dras isär och deras relation till varandra blir allt mer diffus.

– Pjäsen är ett mörkt relationsdrama om att kärlek inte övervinner allt, men när världen faller samman är kärleken till varandraden enda trygghet som finns kvar, säger William C. Woxlin

LÄS MER: På villande hav i med Teaterslaget

FAKTA/ En elefant i plast

Manus & regi: William C. Woxlin

Medverkande: Matilda Blomquist, William C. Woxlin, Tintin Hansson Karlsson, Greta Wilhelmsson, Peo Backström

Föreställningar: 1/7 18:00 & 2/7 18:00

LÄS MER: Ludvika får vänta på Godot