Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upptäckte den stulna sadeln på Blocket

Hon fick sin sadel stulen, men upptäckte den i annonser på Blocket och Tradera. Kvinnan som annonserat har nu dömts för häleri till 3 000 kronor i böter.

Den 28 april i år drabbades Lerbäcken Avesta ridklubb av inbrott. Utrustning som tillhörde dels klubben, dels enskilda medlemmar stals. Värdet av det stulna uppgick till minst 20 000 kronor. Bland annat stals en värdefull och ovanlig hoppsadel, som tillhörde en av klubbens medlemmar.

Två veckor senare dök en annons upp med en sadel av samma typ på Blocket och Tradera. Både ägaren, en flicka, och en kvinna engagerad i ridklubben uppmärksammade annonsen. Flickan, hennes pappa och kvinnan åkte till den 22-åriga kvinna som annonserat ut den ovanliga sadeln. På plats kände flickan igen den stulna sadeln, bland annat på grund av dess unika detaljer och tillhörande stigbyglar, stigläder och sadelgjord. På vinden fanns även hästsportstillbehör, bland annat några hästtäcken märkta ARK, det vill säga Avesta ridklubb.

Den 22-åriga kvinnans förklaring var att en väninna till henne hade bett henne sälja utrustningen, eftersom hon hade stora kunskaper om utprovning av sadlar.

Hon har heller inge velat berätta vem denna väninna är, eftersom väninnans pojkvän ska ha en pojkvän som umgås i kriminella organisationer.

Förklaringar som lämnats till rätten och till andra personer är inte heller samstämmiga, konstaterar tingsrätten som anser det klarlagt att kvinnan vetat om att utrustningen var stulen.