Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppskattar verkligen pensionshöjningen

Tack till finansministern och vi ska inte heller att glömma Göran Hägglund, socialministern. Jag är så glad och uppskattar verkligen höjningen av min pension från nästa år. Nu får jag råd att köpa en hamburgare (50 kronor) varje månad tack vare att ni satsar 1,15 miljarder på oss pensionärer. Om inte bromsen slår till förstås och reducerar pensionen. Men konjunkturen rår ni förstås inte på. Men vi ska inte vara finkänsliga, min pension på 10 700 kronor i månaden räcker ju långt. Inte gröt varje dag.

Jag förstår mycket väl att många saker är viktigare än hur pensionärerna har det. Nu kommer så många invandrare från Somalia, Syrien, Irak och Afghanistan att ni måste tänka på dem främst. Det är bra ni höjer anslaget till Migrationsverket med 8,1 miljarder plus tidigare anslag på 13,5 miljarder samt satsar 10,1 miljarder på integration av dem som tidigare invandrat hit. Dessa stackars människor måste ju tas om hand. De måste ju leva, ha någonstans att bo, skola för barnen och komma in på arbetsmarknaden. Jobb är ju ingen bristvara.

Bo Lindén

pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare