Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppskattad styrelsemedlem och vän – Minnesord över Ulf Bergqvist

Vi har mist en vän och granne här i Paradiset, Borlänge. Efter en tids sjukdom lämnade Ulf Bergqvist den 15 januari jordelivet, vid 77 års ålder. Hans närmaste är makan Karin, två barn med familjer samt släkt och vänner.

Under sin yrkesverksamma tid hade Ulf tjänst som ingenjör vid SSAB Tunnplåt och i Brf Paradiset var han i många år en uppskattad styrelsemedlem.

Vi alla beundrade Ulf. För oss grannar blir det aldrig mer som förr, då Ulf var ett välkänt inslag i gatubilden här. Ofta såg man honom komma cyklande eller promenerande med spänstiga kliv, alltid glad och lättsam att prata med! När någon behövde lite hjälp, till exempel med snöskottning, var han snabbt där med sin skovel och tog bort plogvallar hos oss i närheten. Det hände flera gånger att både jag och andra fått hela gården skottad av både honom och andra snälla grannar. Sista vintern Ulf levde fick han själv fin hjälp med snöskottningen.

När det trevliga paret satt ute på sin altan och solade blev vi ibland inbjudna på fika dit. Deras välskötta trädgård prunkade med blommor och buskar och var en njutning att titta närmare på. Grillfesterna på senare tid hörde också till våra höjdpunkter.

Nu får vi glädjas åt de fina minnena mitt i saknaden.

Lena Gäfvert