Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppskattad nybörjarkurs i orientering för vuxna i Mora

Under fyra kvällar har det hållits en kurs i orientering för vuxna nybörjare. 18 personer var anmälda vid kursstarten den 6 maj.

Varje träff inleddes med 30 minuters teori inne i Hemusgården, där grunderna i kartläsning och kompassen som hjälpmedel förevisades. Anders Claesson som höll i teoridelen var den som förberett alla övningar såväl inne som ute.

Efter teoridelen blev det 90 minuters praktik ute i den öppna fina Sandhedsterrängen.

Kursdeltagarna hade erfarna orienterare från IFK Mora OK som ledsagare/instruktörer under kartvandringen, där det fanns flera alternativa banor med kontroller och stämplingsenheter som skulle hittas varje kväll.

Sista kvällen gjordes analyser genom att se på vägval mellan kontrollerna på de olika banor i ett analysverktyg som heter Livelox, där det går att spela upp deltagarnas väg ute i skogen och även jämföra med andra.

På torsdagar arrangeras motionsorienteringar med banor i olika svårighetsgrad. Dessutom finns Veckans bana och Hitta-Ut-kartor med så kallade check Points runt Mora, Gesunda och Berget i Orsa, där det går att ut och leta kontroller när som helst det passar som kursdeltagarna och övriga kan utnyttja.

En fortsättningskurs kommer att erbjudas senare under sommaren och hösten.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel