Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Tjeckisk JVM-forward på väg till Mora

Mora IK ska vara nära en tjeckisk juniorlandslagsman.
I alla fall om man får tro rapporterna från Tjeckien.
"Baserat på informationen jag sammanställt lämnar han Pirati Chomutov för Mora" skriver juniorhockeyskribenten Karel Málek på Twitter.

Mora IK har redan 14 forwards under kontrakt över den kommande säsongen.

Nu kommer uppgifter om att ytterligare en forward kan vara på väg att ansluta till föreningen.

Enligt den tjeckiske hockeyreporter Karel Malék, med specialområde tjeckisk juniorhockey, ska den 20-årige David Kase lämna sin tjeckiska klubb Piráti Chomutov för spel i Mora nästa säsong.

Kase noterades under förra säsongen för tre mål och sex assist på 32 matcher i den tjeckiska ligan innan han stod för två mål och fyra assist på 15 slutspelsmatcher. Kase var också utlånad till Kadan i andraligan där det blev sju poäng på åtta matcher.

Under sina juniorår har Kase varit given i de tjeckiska ungdom- och juniorlandslagen och har spelat tre raka JVM-turneringar för landet, den första redan säsongen 2014–15 som 17-åring.

Efter den senaste turneringen blev Kase utsedd till en av lagets tre bästa spelare i turneringen efter att han gjort två mål och spelat fram till ett på fem matcher.

Läs också: Mora IK värvar AHL-forward: "Har varit högst upp på Collitons önskelista under några år"

För Plus-kunder: Hon är Moras förslag till ny ordförande: "En ära att bli tillfrågad"

För Plus-kunder: Gamla LIF–profilen om en position i Mora IK: "Är ju lite av en barndomsdröm"