Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Sten kastades mot åttaårig flicka utanför Hemköp på Tjärna Ängar

En av de som utsattes för stenkastning utanför Hemköp under lördagen var en åttaårig flicka.

Det berättar en dotter till en av de anställda som också utsattes för stenkastningen. Hon uppger att stenkastarna avsiktligt siktade på kvinnor och barn.

– Min mamma jobbar på Hemköp och var en av dem som blev utsatt för stenkastning, berättar dottern som vill vara anonym med hänsyn till den situation som råder. Och hon fortsätter:

– De stod utanför och var på väg hem när stenarna började hagla. Det var tre kvinnor och en 8-årig liten tjej. De siktade alltså medvetet på kvinnor och barn. Men tyvärr så såg de inte exakt vem som kastade då de försökte skydda både sig själva och den lilla tjejen.

Läs också: Butik tvingades stänga på grund av stenkastande ungdomar.

Uppgiftslämnaren varnar för att situationen kan trappas upp om inget görs snabbt.

– Fattar de inte att det börjar jäsa i husen i Borlänge. Jag är normalbegåvad med hyfsad empati för folk och fä och förstår komplexiteten med utanförskap och socioekonomiska svårigheter för vissa grupper i samhället. Men nu har det gått för långt.

Läs också: Dalkurdkaptenens vädjan efter attackerna i Borlänge: "Politikerna måste ta sitt ansvar"

Här hittar du mer material om oroligheterna på Tjärna Ängar

Håll dig uppdaterad - Följ Brottsplats Dalarna på Twitter här

LÄS: Fler Blåljusnyheter här