Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Jonas Björkgren kan lämna Kvarnsveden för seriekonkurrenten

Kvarnsvedens damer krigar runt nedflyttningsstrecket i Damallsvenskan, ledda av Jonas Björkgren från sidan. Enligt uppgifter till Eskilstuna-Kuriren kan dock Borlängetränaren vara på väg bort från klubben efter avslutad säsong.

Kvarnsvedens damer har tränats av Borlängebon Jonas Björkgren under tre säsonger. Utifrån uppgifter som under onsdagen publiceras av Eskilstuna-Kuriren så ser det dock ut som att Björkgren börjat blicka mot ett angränsande fotbollslän.

KIK–tränaren ska ha varit i kontakt med seriekonkurrenten Eskilstuna United gällande en tränarroll inför nästkommande säsong.

– Vi har haft kontakt och jag har sökt tjänsten. Men om det är klart vet du mer än jag vet, säger den 44-årige Borlängebon.

LÄS MER: Davidsson om KIK–tränarens kontakt med United: "Är du påväg att bli arbetslös – klart du ser om ditt hus"

niteds spelartrupp ska redan ha fått träffa den som ska ta över efter den nuvarande tränaren, Viktor Eriksson. Klubben har dock valt att lägga locket på och sagt att det förblir en hemlighet fram till mitten av nästa månad, då damallsvenskan är över.

Enligt Björkgren själv är ingenting påskrivet men han bekräftar kontakt parterna emellan.

– Ja, men den här tiden på året är det inget konstigt. Precis som spelare hör sig för på olika håll så måste även tränare höra sig för lite grann. Jag har sökt tjänsten i Eskilstuna men jag har även varit i kontakt med andra klubbar.

Eskilstuna-Kuriren: Är det bestämt att du lämnar Kvarnsveden?

– Nej, det är inte heller klart.

MER KVARNSVEDEN

Roddar efter landslagsdebuten: "Det var overkligt"

Klart: Temwa Chawinga klar för två år i Kvarnsveden – "Bättre skolad än Tabitha"

Kvarnsveden illa ute – siktar på att skjuta upp Linköpings guldfirande: "Ingen gynnsam situation"