Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Förre LIF-tränaren Johan Rosén blir ny junioransvarig i Mora IK

Johan Rosén blir ny junioransvarig och J18-tränare i Mora IK, enligt uppgifter till Sporten. Klubbdirektören Peter Hermodsson: "Vi har försökt att få hit honom förut"

Förre LIF-tränaren Johan Rosén är nära Mora IK.

Hans roll i klubben blir som ny J18-tränare och junioransvarig, samt en plats i sportrådet tillsammans med a-lagets huvudtränare Jeremy Colliton, enligt en välunderrättad källa.

LÄS MER: Efter 13 år - nu får Johan Rosén lämna Leksand

- Det är den tjänsten som vi har pratat om. Jag träffade Peter (Hermodsson) i helgen. Vi har en diskussion och framtiden får utvisa vad som händer, säger Johan Rosén till Sporten.

Johan Rosén har ett förflutet i Mora IK som spelare i fyra säsonger mellan åren 1989-1993. Men de senaste åren har han mestadels blivit förknippad med Leksands IF som spelare mellan 2002-2005, och som tränare för LIF J18 2009-2013 och som assisterande tränare i Leksands a-lag fram till i höstas då han tvingades gå.

I LIF J18 var han tränare tillsammans med Örjan Lindmark som den gångna säsongen var assisterande tränare i just Mora IK, men som nu har fått chansen i SHL med Leksand.

I vintras gjorde Johan Rosén ett kort inhopp i VIK Hockey tillsammans med Andreas Appelgren. Nu är han arbetslös.

- Jag drog iväg ett sms till Peter och frågade om de hade någon tjänst. Vi har alltid kommit bra överens, säger Rosén.

LÄS MER: Mora IK:s juniorer kritiska till tränaren: "Många som är missnöjda med honom"

Vad tycker du om kritiken som kommit från MIK-juniorerna de senaste dagarna?

- Vad som har varit har jag inga kommentarer till.

Peter Hermodsson, klubbdirektör, bekräftar att man fört samtal men säger att ingenting är klart - än.

- Han är en av åtta kandidater.

- Vi försökte anställa Johan för några år sedan men då fick han en chans med Leksand i a-laget. Vi har känt varandra länge. Det är en bra kille, säger Peter Hermodsson.

Mora IK:s ekonomiska kris över - fansens insamling gav 2,7 miljoner kronor