Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Falu kommuns uteblivna förhandlingar med Kommunal kostar omkring 300 000 kronor

Artikel 22 av 30
Chefskarusellen i Falu kommun
Visa alla artiklar

Det är SVT Nyheter Dalarna som rapporterar om att Falu kommun ska betala ett skadestånd, i form av kompetensutveckling, för uppemot 300 000 kronor.
Detta eftersom kommunen inte förhandlade med Fackförbundet Kommunal när chefstjänster skulle tillsättas i höstas.

Annons

SVT Nyheter Dalarna rapporterar om att Falu kommun ska betala ett skadestånd, i form av kompetensutveckling, för uppemot 300 000 kronor. Detta efter att inte ha förhandlat med Fackförbundet Kommunal när chefstjänster skulle tillsättas i höstas.Foto: Claes Söderberg/Arkiv

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Miljonförsäljningar i samtliga dalakommuner – se hela listan på fastighetsaffärer – herrgård såldes för 5 miljoner

Efter julfrosseriet – gymmet får konkurrens av skidspåret

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

SÅ KÖPER DU PLUS

I höstas skulle Falu kommun tillsätta en ny kanslichef för ledningsförvaltningen samt en ny kommunikationschef, efter de uppmärksammade chefsavhoppen. I samband med rekryteringen förhandlade kommunen inte med fackförbundet Kommunal, vilket gjorde att Kommunal yrkade på skadestånd för brott mot bland annat MBL -

Det var när Falu kommun skulle tillsätta tjänsterna som kommunikationschef och och i höstas, som man lät bli att förhandla frågan med Kommunal. Fackförbundet yrkade då på skadestånd för brott mot bland annat Medbestämmandelagen, MBL.

Nu rapporterar SVT Nyheter Dalarna att detta blir en dyr historia för Falu kommun, som måste betala kompetensutveckling för Kommunals medlemmar i Falun.

– Vi får kompetensutveckling i löneprocesser och lönekriterier som är en stor orolig fråga för våra medlemmar. Det är 100 personer som berörs och det rör sig om några hundra tusen kronor, säger Petra Kinnari, ordförande för Kommunal i Falun, till SVT Nyheter Dalarna.

Enligt SVT Nyheter Dalarna, som hänvisar till sina uppgifter, landar summan på omkring 300 000 kronor.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Annons