Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppfinnare från Falun vidare i TV4-serie

Idésprutan Joakim Sjöblom från Falun fick alla juryrösterna och gick vidare i Martin Timells första etapp av den nya reaityserien Uppfinnarna i TV4.

Annons

Grattis, hela juryn röstade på dig och din uppfinning som tar tillvara det kalla duschvattnet fram till det blivit varmt och som spar mycket vatten när det kalla vattnet kan sparas och återanvändas som spolvatten till toaletten?

– Tack, programmet spelades in i våras och nästa vecka kommer det andra avsnittet.

Hur går det då, det är ju åtta avsnitt i Uppfinnarserien?

– Det får ni titta på TV och se själva. Men det blir mycket svårare nu för nu kommer juryn att pröva tekniken, marknaden och kontrollera om uppfinningen kanske redan är patenterad, säger Joakim Sjöblom.

I somras berättade vi om ditt nystartade företag Weldi AB som säljer en försäkringstjänst mot hårddiskhaverier. Hur går det?

– Weldi rullar på och jag hittar nya återförsäljare. Men än räcker det inte för att kunna leva på.

Joakim Sjöblom, som nu 22 år, fick blodad tand för utveckling och företagande när han var med och drev det framgångsrika UF-företaget Variety UF som tog andrapriset vid SM i Ungt företagande 2008 för bästa logotyp.

I företaget Weldi har Joakim utvecklat sin nya tjänst genom Stiftelsen Teknikdalens Företagsinkubator.