Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppblåsbara aktiviteter för Säters unga

Uppblåsbar hinderbana, hoppborg och bungee run är några de aktiviteter som erbjuds barn och ungdomar i Säters kommun under juli månad. Allt är dessutom gratis.

Summer fun junior är ett nytt projekt i kommunen som finansieras genom ett bidrag för sommarlovsaktiviteter. Inriktningen är barn och ungdomar under 15 år.

– Främst riktar vi in oss på de som är mellan sex och tolv år gamla, gratis aktiviteter för de små helt enkelt, säger Richard Bergqvist som är en av Summer fun juniors ledare.

Aktiviteterna pågår måndag till onsdag under de tre första veckorna i juli. Måndagar håller de till i Säter, tisdagar i Gustafs och onsdagar i St. Skedvi. Varje vecka erbjuds en ny form av uppblåsbar sysselsättning för barnen.

– Allt är uppblåsbart och vi kommer flytta aktiviteterna mellan de olika platserna. På plats kommer vi även exempelvis ha med bollar och målarfärg som också kan användas, säger Richard Bergqvist.

Tanken bakom projektet är att allt ska vara gratis för att kunna erbjuda något roligt även för de som inte har råd att åka iväg på till exempel semester.

– Alla ska ha möjlighet att göra någonting roligt under dagen. Nu hoppas vi på att det blir fint vänder för annars kan det bli eventuella ändringar i schemat, säger Richard Bergqvist.

Här håller Summer fun junior till:

Gruvplan, Säter: 4/7, 13/7 & 20/7

Slättgärdet, Gustafs: 5/7, 14/7 & 21/7

Fotbollsplan, Kyrkbyn St. Skedvi: 6/7, 15/7 & 22/7