Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unsworth sparkade ur sin gamla klubb

Annons

I januari flyttade David Unsworth till Wigan.

På söndagen var han tillbaka på Bramall Lane _ och sparkade ut Sheffield United ur Premier league.

Det var ett drama med tårar, glädjefnatt, hopp och förtvivlan och hänsynslösa närkamper som chockat allsvenska domare _ och en nästan osannolik upplösning.

Andreas Johansson lär knappast vara kvar i klubben till hösten och Andreas Granqvist har inte varit i närheten av a-lagsfotboll sedan han flyttade till England, men Premier league-spelare i Wigan kunde de fortfarande kalla sig på söndagseftermiddagen.

Tack vare David Unsworth, 33.

Det var han som skickade in straffen som gav Wigan 2_1 i den direkt avgörande matchen mot Sheffield om att undvika falluckan ned till andradivisionen.

Unsworth kom in på planen i 42:a minuten för skadade Ryan Taylor. I sjätte tilläggsminuten _ det låg spelare och vred sig i parti och minut under den första halvleken _ tog han straffen sedan Sheffields Phil Jagielka fått bollen på handen.

För fem månader sedan var de klubbkompisar. Men den 5 januari skrev Unsworth på för Wigan sedan Sheffield-managern Neil Warnock placerat försvararen på transferlistan.

Det måste ha varit Warnocks sämsta affär någonsin. Han fick inte en penny vid övergången och förlusten det innebär att ramla ur Premier league räknas i hundratals miljoner kronor.

Än grymmare blev förlusten av det faktum att en kvittering hade räddat Sheffield kvar. Jonathan Stead fixade en _ med risk för hälsan när han nickade in 1_1 och samtidigt knockades av Wiganmålvakten Michael Pollitt. Sheffields Danny Webber var inte lika lyckligt lottad i andra halvlek när han prickade stolpens insida.

Sheffield hade också undvikit steget ned om inte redan klara mästarna Manchester United förlorat hemma på Old Trafford mot West Ham. Nu skrällde Londonklubben tack vare Carlos Tevez segermål (1_0) i slutet av första halvlek.

Liverpool fick bara 2_2 hemma mot redan avsågade Charlton. Harry Kewells kvittering på straff i slutminuterna betydde att klubben höll sin tredjeplats, den Arsenal hade tagit om det blivit seger mot Portsmouth. Julio Baptista hade den bästa möjligheten, men hans tama straff parerades av David James.

Fredrik Ljungberg fanns inte ens med i truppen till matchen som slutade 0_0.

Tottenhams 2_1 mot Manchester City gav femteplatsen före Everton, som avrundade en stark säsong med 1_1 mot Chelsea på Stamford Bridge.

För Newcastles Michael Owen fick spelåret ett trist slut. I andra halvlek mot Watford bars han ut på bår.

TT

Mer läsning

Annons