Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unik utställning på Galleri Grönland

/
  • Van pose. Staffan Helje ställer ut ännu en gång. Här framför två av verken i hans tematiska utställning Färdväg.  Foto: Kenny Ericsson Tällberg

Annons

Andrea kommer dock inte besöka utställningen självmant utan har budat upp ett dussin akvareller genom Lena Ekman som hon träffade när lena var på semester i Costa Rica.

- Mig veterligen är det här första gången hon ställer ut i Sverige så det känns lite roligt, säger Staffan Helje.

Andrea Brombacher som är född i Tyskland sökte sig till Costa Rica senare i livet, arbetar mycket med att hjälpa utsatta att komma på rätt köl i livet igen.

- Det går kanske igen lite i hennes akvareller, ett slags berättande, beskriver Staffan Helje.

Även Staffan Helje ställer ut både blyertsteckningar och akrylmålningar samlade verk från det gångna årets arbete. Arbetet som han gjort under året har haft en tematisk prägel som han sammanställt med ett häfte innehållande texter om teckningarna, arbetet har han döpt till Färdvägar.

Bland de andra som kommer ställa ut är det Lena Ekman från Norbotten som ställt ut i Malung tidigare. Hon målar akvareller som hon vill ska vara associativa och är till årets utställning lite av spindeln i nätet eftersom hon även har sin dotter med sig som arbetar med glas. Emma Ekman Flenberg arbetar med en speciell konstart som kallas fusing. En avart från den traditionella glasblåsningen som i princip går ut på en sammansmältning av glaset istället.

Sist men inte minst finns även Eva Sandström från Falun representerad med några akvareller. Hon finns även i ett galleri i Kalifornien.

Mer läsning

Annons