Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unibet utestängs trots namnbyte

Annons

Det svensk-belgiska cykelstallet Unibet.com, eller som det nu heter Green Cycle Associates, får inte ställa upp i onsdagens klassiska tävling Fleche-Wallonne. Teamet, som är ett av 20 stora proffsstall, får inte heller köra söndagens Liege-Baston-Liege, trots att arrangörerna måste låta de 20 proffsstallen få ställa upp.

Men Amoury Sport Organisation, ASO, som arrangerar de två tävlingarna i Ardennerna, har förklarat att belgisk lag inte tillåter att man tävlar under ett spelbolagsnamn. Därför togs Unibet bort och teamet fick i stället namn efter den andra sponsorn Green Cycle Associates. ASO tycker dock inte att namnändringen räcker för att få starttillstånd.

ASO har tidigare stoppat det svensk-belgiska stallet från två andra klassiker, Paris-Nice och Paris-Roubaix eftersom samma förbud mot spelbolagssponsorer finns i Frankrike.

Unibet/Green Cycle Associates har tillsammans med internationella cykelförbundet, UCI, överklagat ASO:s nej till belgisk domstol men där avslogs överklagan i fredags.

Problemet för det svensk-belgiska stallet är att ASO även arrangerar sommarens Tour de France. Nu finns risken att man inte bjuds in dit heller. Därför tänker man försöka ta upp frågan i engelsk domstol.

TT

Mer läsning

Annons