Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unibet kan få stort skadestånd

Annons

Det svenskbelgiska cykelstallet Unibet stoppades från start i onsdagens Protour-lopp Fleche-Wallonne, på grund av sitt spelbolagsnamn.

Det kan kosta tävlingsarrangören 46 miljoner kronor.

En domstol i Liège har beslutat att det franska arrangörsföretaget Aso (Amoury Sport Organisation) måste ta med Unibet i startlistan till Fleche-Wallonne, annars utdöms ett skadestånd på fem miljoner euro (cirka 46 miljoner kronor).

Unibet skriver på sin hemsida att man kommer att begära skadeståndet. Beslutet gäller även söndagens Protour-tävling Liège-Bastogne-Liège. Får inte Unibet starta där ska ett lika stort skadestånd betalas ut, totalt 92 miljoner kronor.

Lafis säger att han tycker att det är trist att laget inte får ställa upp i de planerade Protour-loppen.

Aso, som bland annat förfogar över Tour de France, har hittills vägrat att släppa in Unibet i sina tävlingar. Unibet bytte namn till Green Cycle Associates, som stallets ägare heter, för att få tävla i Fleche-Wallone, men Aso tyckte inte att namnändringen räckte för att ge stallet starttillstånd.

Aso har hävdat att reklam för andra spelbolag än de inhemska är förbjudet i Frankrike och Belgien.

Göteborgs-Posten skriver att EU-kommissionären Charlie McCreevy i ett uttalande skriver att Aso inte har rätt att neka Unibet att starta i tävlingar utanför Frankrike.

TT

Mer läsning

Annons