Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomspräst från Mora får pris – "En stor ära"

Lydiapriset, som har fått sitt namn efter teologen Lydia Wahlström från Västerås stift, delas ut i helgen. Årets pristagare är ungdomsprästen Karolina Pernling från Mora församling.

Karolina Pernling har arbetat med ungdomar sedan hon själv konfirmerades och valde att fortsätta som hjälpledare och senare som ideell medarbetare i Svenska kyrkan. Som präst har hon bland annat samverkat med många skolor i värdegrundsprojekt, arbetat som skolpräst och jobbar numera med konfirmander, unga ledare och unga vuxna i Svenska kyrkan i Mora.

Läs också [+]: Köttfritt Vasalopp retar bönder – vd:n ordnade möte under upploppet

– Det känns som en stor ära. Jag är oerhört glad, tacksam och stolt över utmärkelsen. Det känns lite extra roligt med tanke på att min äldsta dotter heter Lydia, säger Karolina Pernling om priset.

Lydiapriset delas ut av Västerås stift till prästvigda kvinnor som gjort en skillnad för ungdomsarbetet i stiftet. I år hålls prisutdelningen i samband med eventet ”Fighting the Darkness” som samlar hundratals konfirmander från Dalarna.

Läs även [+]: Nya riktlinjer mot mutor antagna i Mora efter granskningen av fiberupphandlingen

Så här lyder juryns motivering: Karolina Pernling har, under lång tid, varit en viktig person för unga människor i Mora. Med engagemang och stor pedagogisk kompetens har hon troget, tåligt och med stort hjärta, spelat en avgörande roll för ungdomsarbetet i församlingen. Karolinas insats visar på styrkan i det engagemang som bär genom motgång.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här