Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomarna flyttar in hos SHRA

Under hösten aktualiserades frågan om var de motorintresserade ungdomarna skulle kunna hålla till. Det var hemlösa och hade ingenstans att vara med sina bilar.
Nu är det klart att SHRA Vansbro-Äppelbo expanderar sina lokaler och de bildar en ungdomssektion.

Annons

Det hela kom upp på agendan under höstens demokratidag på skolan. Där var det ett gäng ungdomar som lyfte frågan om var de skulle kunna vara med sitt intresse för motorer och bilar. Det spelade inge roll var de samlades så var det någon stördes och kallade på polis.

En rad alternativ på lokal passerade revy under hösten och till sist öppnades möjligheten för ungdomarna att gå in under SHRA Vansbro-Äppelbos flagga och kunna husera i deras lokaler. Möjligheten dök upp efter att lokalen intill motorklubben blivit ledig och där skulle de kunna hyra utrymme.

– Vi har gjort upp med OKQ8 om att vi ska hyra mer av dem och på det viset kan vi skapa fyra nya mekplatser som ungdomarna kan hyra kortare och längre tid, berättar Jan Rud, kassör i SHRA Vansbro-Äppelbo.

Genom att ungdomarna blir medlemmar i klubben får de tillgång till all den utrustning som finns och dessutom kan de använda de gemensamma mekplatserna för mindre reparationer av sina bilar. Hur de mer fasta platserna ska fördelas är upp till ungdomarna själva att avgöra.

– Vi tar normalt 600 kronor i månaden för en plats, men genom att vi fått ett bidrag från kommunen på 20000 kronor kan vi subventionera platserna till ungdomarna med 400 kronor i månaden, men det är viktigt att komma ihåg att de får sköta sådant här själva, poängterar Rud.

Han konstaterar att detta blev en alldeles utmärkt lösning för alla inblandade, dels fick ungdomarna någonstans att vara och dels blev det fler medlemmar i klubben och dessutom en påtaglig föryngring.

– Nu väntar vi bara på att få kontraktet från OKQ8, sedan är det klart att sätta i gång och flytta runt i lokalerna, vi äldre flyttar in i den nya delen och ungdomarna kommer att få platser i den del som vi hade sedan tidigare, summerar Jan Rud.