Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar i olycksbilen spelade i samma innebandylag

Det var fyra idrottskillar på väg för att se elitseriematchen i innebandy mellan Falun och Storvreta som körde av vägen i Ulfshyttan.
Nu är två av dem döda och i samhället Söderbärke och idrottsföreningen är sorgen och förstämningen stor.

Annons

– Vi stod varandra mycket nära och dom som omkom var väldigt delaktiga i klubbens arbete, säger Daniel Filipsson, ordförande i Söderbärke GoIF.

Det var när han ringde upp en av ungdomarnas pappor i ett annat ärende på torsdagskvällen, som han fick reda på vad som hänt.

– Vi var några i styrelsen som var med i församlingshemmet under kvällen och i dag tänker vi åka hem till de drabbade familjerna och visa vårt stöd, uppger Filipsson.

Nästa helg skulle Söderbärke GoIF ha sin årsfest men det mesta talar för att den blir inställd.

– Vi i styrelsen och klubben har inte hunnit fundera så mycket och samla ihop oss än, tillägger klubbordföranden.

Som det blir på en liten ort känner man varandra väl.

Killarna spelade både fotboll och innebandy och seriespelet i innebandy är i full gång. Dalarnas Innebandyförbund har på sin hemsida gått in och beklagat det inträffade.

Britt-Inger Fredriksson från Smedjebacken är ordförande i kommunens Posom-grupp, som aktiveras vid traumatiska händelser .

– Vi hade församlingshemmet i Söderbärke öppet till klockan ett i natt och det kom människor dit under hela kvällen, mest ungdomar, upplyser hon.

Via Facebook och andra forum på internet spred sig nyheten snabbt om vad som hänt och vilka som var inblandade i olyckan. På torget i Söderbärke fanns flera ungdomar för att sörja och tända ljus liksom senare i församlingshemmet.

– Det är viktigt att kunna träffas och söka stöd i varandra när det händer sådana här saker och ungdomar generellt tycker jag är duktiga att stötta varandra, säger Britt-Inger Fredriksson.

I dag är det Söderbärke kyrka som står öppen för de som vill tända ett ljus till minne av de förolyckade eller prata med varandra.

– Behövs det så är vi beredda i gruppen att åka dit under dagen, konstaterar Posom-gruoppens ordförande.