Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar från fem länder skapar film i Ludvika

En internationell filmverkstad för ungdomar arrangeras under vecka 8 i Ludvika.

Filmdagar på VBU är en internationell ungdomsfilmverkstad som Västerbergslagens utbildningsförbund genomför i samarbete med Västerbergslagens Kulturskola och flera internationella partner, med stöd av Film i Dalarna.

Elever från VBU (medieelever årskurs 2 och 3, samt en grupp elever från estetiska programmet, ekonomiprogrammet och introduktionsprogram) kommer att samarbeta med elever från Tyskland, Kroatien, Irland och Grekland, som kommer till Dalarna under vecka 8.

De ska arbeta i fyra grupper med internationella mentorer med att göra fyra filmer kopplade till FN:s globala mål. Under den sista dagen av det internationella utbytet ska det också organiseras en nätverksträff för filmpedagoger från Dalarna i samarbete med Film i Dalarna.

Som avslutning av Filmdagar visas filmen ”1917” gratis för allmänheten i Folkets hus, Aveny den 21 februari klockan. 18.00.

Filmerna som VBU och de internationella eleverna gör under veckan visas också som förfilmer till ”1917”. En riktig premiärvisning för de unga filmarna.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel