Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar fortsätter sina företag efter Roligaste sommarjobbet

Förra veckan avslutades "Roligaste sommarjobbet" i Falun. Under fyra veckor har ungdomar startat och arbetat med egna företag. Nu lägger en del av företagen ner medan andra vill fortsätta med sina drömjobb trots att projektet är slut.

Årets "Roligaste sommarjobbet"-projekt var det tredje i rad som Falu kommun deltar i. Syftet är att ungdomar ska få starta och driva sina egna företag under sommaren.

– Vi hade avslutning förra fredagen med utvärdering och fick jättebra respons från deltagarna, säger Emelie Eriksson, programansvarig för projektet i Falun.

Ungdomarna i Falun har skapat företag inom allt från armbandstillverkning till lådbilsrace. Emelie Eriksson har märkt att företagandet varit nyttigt för många av deltagarna.

– Många utvecklas som personer av det här och blir mer utåtriktade och öppna, säger hon.

Johanna Svensson är en av deltagarna i projektet. Hon har tillsammans med Amanda Parling haft företaget Sommarfixarna.

– Jag är jätteglad att jag var med. Det känns som en bra merit inför framtiden, säger Johanna Svensson.

Johanna och Amanda bestämde sig för att avsluta sitt företag när projektet är slut, men en del av deltagarna i Falun kommer att fortsätta.

– Detta är inte som UF-företag att man måste avveckla utan deltagarna får bestämma själva hur de vill göra. Det är tre stycken som ska fortsätta med företagen resten av sommaren och till hösten med. Bland annat en tjej som startade ett fotoföretag, säger Emelie Eriksson.

Om Roligaste sommarjobbet kommer tillbaka till Falun även nästa år återstår att se.

– Det känns som att vi har en bra kontakt med Falu kommun och goda resultat så jag hoppas vi får komma tillbaka, säger Emelie Eriksson.