Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar döms för mopedstöld

Tre tonåringar från Avesta har av Falu tingsrätt dömts till ungdomsvård, respektive ungdomstjänst. Detta sedan de har dömts för att tillsammans ha stulit en moped.
En av ungdomarna döms även för olaga hot.

En 17-åring och två 16-åringar från Avesta har av Falu tingsrätt dömts till ungdomsvård respektive ungdomstjänst för stöld. En av dem döms även för olaga hot.

Den 21 juli i år stal trion en moped som stod parkerad vid Stationsparken i Krylbo. Stölden bevittnades av mopedens ägare. Mopeden har värderats till "i vart fall 15 000 kronor".

En av ynglingarna har erkänt stölden, den andra har erkänt medhjälp till stöld och den tredje förnekar gärningen. Falu tingsrätt har beslutat att trion ska betala 3 000 kronor i skadestånd till målsäganden, samt 5 000 kronor i skadestånd till målsägandens försäkringsbolag. Trion ska även betala 500 kronor vardera till Brottsofferfonden.

En av ungdomarna döms även för olaga hot efter att den 1 juni i år, i Avesta, ha sagt "ska jag skjuta dig med en softairgunkula i pannan eller?" till en kvinna. Falu tingsrätt skriver i sin dom att ynglingen "har uttalat ett hot samtidigt som han visat ett vapen". Tingsrätten beslutar att ynglingen ska betala 7 000 kronor i skadestånd till kvinnan.