Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungarna växer så det knakar

Det går bra för mamma katt och hennes småttingar från Galgberget.
Sedan en dryg vecka vilar de ut i Djurskyddet Dalarnas jourhem.
Och ungarna växer så det knakar!

Det var för ett par veckor sedan, som de boende på Galgberget hittade den lilla nödställda kattfamiljen i ett högt beläget förråd ovanför en carport.

Där har mamman fött sina små, och klarat av dem, tack var ett äldre par som matat henne. Paret har dock inte vetat att hon haft ungar, utan bara hjälpt henne i förhoppning att hitta ägaren.

Deras insats har förmodligen räddat livet på ungarna, som var runda och trinda redan när de fångades I sista stund då de börjat röra på sig i förrådet, och när som helst kunde ha ramlat ner.

Efter en dryg vecka i trygghet är det nu prima liv. De äter, leker och går på låda, blir allt tuffare i umgänget med människor. Mamma katt är också på väg att bli hur gosig som helst.

Hon är väldigt ung och har helt klart haft ett hem men kommit på villovägar. Om några veckor är det dags för henne att lämna från sig ungarna, och både hon och de små är då i behov av att hitta nya trygga hem.

Förhoppningen är at mamma katt och en unge får följas åt. Men går det inte är det viktigaste att alla fyra hittar bra hem för resten av livet. Är du intresserad av att vara med och rädda den lilla familjen, ring då Djurdetektiven på 023-195 35.