Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung pojke omkom i fyrhjulingsolycka

UPPDATERAD: En elvaårig pojke omkom efter en olycka med en fyrhjuling i byn Röjeråsen i Rättviks kommun under lördagen.

Klockan var 12.40 då SOS nåddes av larmet om olyckan med den tragiska utgången.

Då räddningstjänst och ambulans kom till olycksplatsen kunde det konstateras att den pojken var mycket svårt skadad och han fördes i ilfart till Mora lasarett.

Klockan 15.40 kom dock det tragiska beskedet från sjukhuset att pojkens skador varit så svåra att hans liv inte kunnat räddas.

Enligt dalapolisens vakthavande befäl, Göran Nilsson, hade elvaåringen och en jämnårig kamrat varit ute och kört med varsin fyrhjuling längs en mindre väg eller stig för ridning då olyckan inträffat.

På en plats där vägen övergår i ett naturskyddsområde hade någon form av avspärrning, troligen en kedja, spänts över vägen för att förhindra trafik in i området.

Detta såg dock inte pojken som körde först. Istället träffades han av kedjan och slungades med stor kraft av fyrhjulingen.

Den andre pojken som strax efteråt kom till platsen chockades svårt då han hittade då sin svårt skadade kamrat.

– Det här är naturligtvis otroligt tungt för de båda pojkarnas anhöriga och andra nära berörda. Händelsen har också tagit hårt på vår personal och alla andra som deltagit i räddningsarbetet, säger Göran Nilsson, vakthavande befäl vid länspolisen om den tragiska olyckan.

En förundersökning har nu inletts för att utreda om det finns några brottsmisstankar kring händelsen.

– I nuläget är rubriceringen satt till vållande till annans död, alternativt vårdslöshet i trafik, säger Göran Nilsson.

– Det vi ska utreda är om avspärrningen över vägen varit tillräckligt tydlig och synlig. I nuläget finns dock ingen misstänkt, säger Göran Nilsson vid länspolisen.

Han uppger till TT att omständigheterna kring pojkens körning i förhållande till reglerna är oklara. Om det är tillåtet för elvaåringar att köra fyrhjuling beror på flera omständigheter, såsom om fordonet var registrerat och om vägen var allmän och platsen inhägnad.

– Vi vet inte om fyrhjulingen var registrerad eller inte. Vi vet inte heller ännu om det här betraktas som allmän väg eller inte.

Läs mer:

Skolans sammankallar krisgrupper

Kriscentrum öppnade efter olyckan