Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung och gammal bör hjälpas åt

Det händer ibland, att jag tänker och undrar över ett problem, som jag tror är typiskt svenskt. Att vara ung är idealet, medan det är helt fel, att det syns i våra ansikten, att vi är äldre människor. Kanske är det inte bara i Sverige, som vi har detta problem. Men vi vet, att det i många länder anses vara fint att vara gammal.

Som gammal blir man där bra behandlad av dem som är unga. Detta har de lärt sig och det tillhör landets kultur. Man märker detta till och med i lilla Borlänge att invandrarungdomar är mycket artiga och hjälpsamma mot oss som har blivit äldre. Jag har egna erfarenheter av detta.

Att vara ung i dagens samhälle, är inte alltid så lätt. Eftersom det också är svårt att åldras, så anser jag att vi borde hjälpa varandra för att få ett vänligare samhälle. Ung eller gammal, så tror jag, att vi är beroende av varandra. Som ung tycker man kanske att ålderdomen ligger så långt bort i tiden. Men jag kan tala om att jag inte förstår att det gick så fort att bli gammal.

Majvor Dahlgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare