Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung man dömdes för fyra grova stölder

Den unge mannen från Smedjebacken trängde sig in i bostäder och stal kontanter, datorer och annat. Tingsrätten fastslog att han hade gjort sig skyldig till fyra fall av grov stöld.

Det var under hösten förra året som mannen i Smedjebacken gjorde sig skyldig till stölderna. Vid ett tillfälle trängde han sig in i en bostad och stal tre bärbara datorer och en digitalkamera.

En annan gång tog han sig in i ett hus när husägaren låg och sov och stal 2 000 kronor i kontanter. Och vid ytterligare ett tillfälle trängde han sig in en bostad och stal en dator, en tv och ett skrin med smycken.

I ett par av fallen hade åklagaren som alternativ att mannen hade gjort sig skyldig till häleri, men Falu tingsrätt bedömde alla fyra händelserna som grov stöld. Han var också anklagad för övergrepp i rättssak, men det friades han från.

Mannens ansågs ha övervakningsbehov och tingsrättens bedömning var att skyddstillsyn var den lämpligaste påföljden.

Totalt fanns nio målsägare i fallet och sammanlagt ska mannen betala 16 430 kronor i skadestånd.