Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Underkläder flyttar längs Engelbrektsgatan

Butiken Fint och Underbart flyttar några portar uppåt längs Engelbrektsgatan och tar över lokalen där Style by Elios håller på att avveckla verksamheten.
– För oss blir det här perfekt. Nu ska vi återgå till att bli en ren underklädesbutik, säger Emma Litzén.

Hon driver Fint och Underbart med hjälp av två anställda och tog över efter butikens grundare Mia Burell och Birgitta Salmons för ett och ett halvt år sedan.

– I och med den här flytten tar vi bort själva klädförsäljningen och inriktar oss helt på att sälja underkläder, calida (pyjamaser och andra nattplagg) och badkläder, säger Emma Litzén.

Hon tror att en specialiserad underklädesbutik passar Ludvikamarknaden bäst och då är en mindre lokal, ungefär en halvering mot nuvarande, mer passande.

– Nu får vi en mysig lokal. Jag tror mycket på det här.

Nyöppning i förra Elioslokalen beräknas till 20 oktober och sedan planerar Emma Litzén för en repris av fjolårets uppmärksammade "skyltfönstershow" under skyltsöndagen.

– Ja, vi hade levande skyltdockor som visade underkläder. Det blev populärt, så nu gör vi om det på årets skyltsöndag 2 december.