Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underbar bal på slottet

De hotande regnmolnen höll sig på avstånd och det blev en alldeles, alldeles underbar bal på slottet.
– Det här är något som man drömt om sedan man var liten, sade Adina Elkhoury.

Annons

Martin Koch-eleverna höll på onsdagskvällen sin traditionsenliga studentbal på Garpenbergs slott, det enda slottet i Dalarna.

När värdinnan Alma Vikström Ilbäcks hälsade de första studenterna välkomna var klockan kvart i fyra. Därefter rullade de in, par efter par, i flotta bilar över det nykrattade gruset och fram till röda mattan som höll på att blåsa bort ett tag.

– Man är lite nervös över att kliva ur bilen, rädd att snubbla eller göra bort sig på något sätt, förklarade Erik Perers som klarade uppgiften galant tillsammans med Julia Vikblom.

Julia var en av få damer iklädd sobert svart. Annars bar tjejerna klänningar i allt ifrån blekrosa och turkos till himmelsblått och mörkt blodrött. Killarna hade genomgående svart kostym, vit skjorta och oftast fluga eller slips som matchade partnerns klänning.

Fotoklicken smattrade från både de cirka 300 åskådarna och från de professionella fotografer som fanns på plats. Efter att paren visat upp sig lite formellt på trappan väntade mer lössläppta bilder vid Stora herrgårdsdammen på baksidan av slottet.

Amanda Vikström och Renée Andréasson uppmanades att hoppa och fick lov att hålla i klänningarna så att de inte skulle tappa dem.Tjejerna ska nu ta studenten från samhällsprogrammet.

– Det känns bra att det är så nära slutet och kul att få klä upp sig och gå på en så här exklusiv fest, utbrast Amanda.

Vad ska ni göra efter studenten?

– Leva livet och gå på festivaler, svarade Renée.

En kvart efter att sista paret anlänt började de första regndropparna falla, men då fortsatte kvällen inne på slottet där det bland annat bjöds på toast Skagen, fläskfilé och vit chokladpannacotta med bär och havreflarn.

DT skildrade studentbalen live med bilder. Se bildspelet ovan.

Annons