Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulf Karlsson lämnar skidlandslaget

Det blev bara ett halvår på posten.
Nu väljer Ulf Karlsson att lämna sin tjänst som längdlandslagets chef.
– Jag gjorde uppenbarligen en felbedömning när jag tackade ja till jobbet, säger Karlsson i ett pressmeddelande.

Ulf Karlsson, som tidigare varit förbundskapten för friidrottslandslaget, tackade i våras ja till chefsjobbet i längdskidlandslaget, men det jobbet blev inte alls vad han hade tänkt sig.

– Det kändes både smickrande och spännande att få en sådan förfrågan, samtidigt som jag var medveten om att det var en stor utmaning. Nu har det gått drygt ett halvår och jag känner att jag inte kan identifiera min roll som landslagschef och bidra med något väsentligt, säger han.

Karlsson hann dock med att sätta sin prägel på längdlandslaget. Den organisation som i dag jobbar mot VM i Val di Fiemme 2013, OS i Sotji 2014 och VM i Falun 2015, har satts ihop av Ulf Karlsson.

Förbundsdirektör Niklas Carlsson beklagar att Ulf Karlsson väljer att sluta:

– Det känns trist. Jag gjorde bedömningen att vi behövde nytt friskt blod, och det fick vi. Från Svenska skidförbundets sida kan vi bara tacka Ulf för den tid som varit och se framåt med offensiv blick.

Förbundskaptenen Lars Öberg får utökat ansvarsområde och övertar huvudansvaret för längdlandslagets organisation, Team 2015 och juniorlandslaget.