Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

UF-företag hjälper andra UF-företagare

Satsningen på VUC mot att åter bli Sveriges bästa UF-skola har rivstartat, fem dagar efter att det gick att registrera UF-företag, hade det kommit in tio olika företag.
Ett av dem är Hampus Björk och Karoline Ivars företag Support UF, som ska hjälpa andra som driver UF-företag.

Annons

Förra året gick Hampus Björk och Karoline Ivars andra året på samhällsvetenskapliga programmet, med inriktning på ekonomi. Då drev de ett UF-företag med profilen att sälja ljus med en egen designad häst på. Den erfarenheten de gjorde under året kommer de nu att använda under sitt tredje år på utbildningen.

– Vi bestämde oss redan för ett år sedan att vi skulle driva ett UF-företag även under det tredje och sista året i gymnasiet, berättar Hampus Björk.

Nu var inte inriktningen riktigt klar från början, men med den erfarenhet de gjorde under förra året tyckte de att den på något vis skulle behöva komma till användning.

– Det var ganska jobbit ibland och vi kände att vi skulle behövt någon eller några som kunde hjälpa oss, exempelvis på mässor och liknande, säger Karoline Ivars.

Därmed hade de den affärsidé de behövde för att kunna sjösätta sitt företag.

Tanken är nu att de andra eleverna på skolan ska kunna anlita Hampus och Karoline för att få hjälp, stöd och inspiration i sina företagsprojekt.

– Vi kan till exempel hjälpa till på en mässa, så de som driver företaget ska kunna få en paus eller gå på toaletten, poängterar Karoline Ivars.

Några större summor pengar räknar de inte med att få in på sitt företag, vilket inte heller är syftet, utan det handlar om att de ska lära sig att driva företag, med allt vad det innebär.

– Det är dessutom roligare än att bara sitta och läsa en rad kurser, genom att vi driver företaget kan vi lägga in åtta olika kurser i det vi ska göra i företaget, det gör det hela trevligare det sista året vi är på VUC, summerar Hampus Björk.