Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

UF-företag har gjort en app

UF-företaget InformMe vill slå hål på myten om att det inte händer något i Mora.

Deras idé är att starta en gratis applikation, som går att ta fram på IPhone, IPad eller IPod. En app där det snabbt går att hitta vad som händer i Mora, vad restauranger har på menyn eller exempelvis vad FM Mattsson Arena eller Unihoc arena erbjuder.

Årligen får elever under tredje året på gymnasienivå möjlighet att genom ett UF-företag starta, driva och avveckla ett företag. Projektet pågår under ett år.

Eleverna Moa Loo, Josefine Ryss, Alexander Carlsson och Cagin Atik studerar vid inriktningen ekonomi, som hör till samhällsprogrammet på S:t Mikaelsskolan i Mora.

– Vi ville göra en mera modern variant av en kalender på vad som händer i Mora och samla allt på samma ställe. Det finns många som säger att det inte finns något att göra. Den myten vill vi slå hå på, säger Alexander Carlsson.

Genom att trycka på en app-ikon sprids utbudet i Mota ut direkt på ett lättläst sätt.

Föreningar, företagare och andra intressenter kan lämna in uppgifter.

Finansieringen av verksamheten ska ske via sponsorer, abonnenter och annonsörer.

Enligt Moa Loo är det ovanligt med ett UF-företag som satsar på en digital tjänst.

– Vad jag vet är vi det enda av UF-företagen i Mora.

Cagin nämner att just nu går det att följa InformMe följa på Twitter och inom en snar framtid även på Facebook. Troligtvis läggs även en hemsida upp. 

– Där går det att följa hela processen med vårt företag, framhåller Josefin Ryss.

Rollfördelningen i InformMe är att Moa Loo är vd, Josefine Ryss ekonomichef, Alexander Carlsson försäljningschef och Cagin Atik marknadschef.