Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

U21-spelare i måndags – matchvinnare i premiären

Brage hade ingen vänsterfot att ersätta Andreas Ljunggren-Eriksson med.
Lösningen blev en högerfot – som avgjorde.
– Det enda jag kan göra är att vara bra i träning och på match, säger Mats Cato Moldskred, 27.

Annons

Norrmannen Mats Cato Moldskred var den enda spelaren i Brages startelva i premiären mot Ängelholm som också spelade måndagens Folksam U21 Superettan norra-match mot Hammarby på Domnarvsvallen.

Samtidigt jagade sportchefen Michael Kallbäck in i det sista en yttermittfältare att komplettera lagbygget med innan det svenska transferfönstret stängde i tisdags.

På en av veckans första träningar skadade sedan vänsteryttern Andreas Ljunggren-Eriksson sitt knä och missade premiären.

När Patrik St Cyr, som spelade en del på positionen i fjol, insjuknade innan avresa till Ängelholm stod tränaren Conny Karlsson bara med ett alternativ som vänstermittfältare: Mats Cato Moldskred.

Det visade sig tidigt att han skulle få en viktig roll.

– Det var lite svårt i början med planen och jag hade svårt att komma in i det. Första halvlek var lite sådär, men jag har alltid varit en spelare som är bättre ju längre matchen går. I andra fick jag mer ytor att jobba med, fick tid med bollen och värderade situationerna bättre. Jag måste berömma mina lagkamrater som hjälpte mig och Jan (Tauer). Med de spelvändningar de gjorde fick vi jätteytor att hota dem på, säger Moldskred.

Samarbetet med Tauer fungerade bra matchen igenom och allra bäst innan Peter Nilssons 1–0.

– Han kom hela tiden och det är ganska skönt när du är en högerfotad vänsterkant. Du vill oftast gå in i plan när du är en högerfot på den sidan. I och med att han kom på utsidan blev det en del koncentration på honom och det gjorde att jag fick det lättare att komma in, och jag kunde även släppa bollen på honom. Det fungerade bra, tycker jag, säger Mats Cato Moldskred.

I tredje stopptidsminuten valde han att göra det själv.

– Vi fick en kontring på slutet och Dulee (Johnson) fick bollen i mitten. Jag fick en bra boll som jag tog ner. Sedan såg jag ett litet hål i bortre hörnet och gick för det. Det var skönt att se bollen gå in, säger norrmannen om det avgörande 2–0-målet.

Delaktig i båda målen. Hur viktigt var det för dig?

– Det är alltid skönt att börja säsongen med att vara med i det som händer. Och är du en offensiv kraft är det självklart jätteviktigt att vara med och bidra. Det var en svår match, men jag hittade något i dag.

När Andreas Ljunggren-Eriksson är tillbaka talar dock mycket för att Mats Cato Moldskred får gå tillbaka till försäsongens roll som "superavbytare".

– "Ante" är en jättebra vänsterytter och även om jag gör mål så hoppas jag att han kommer tillbaka så snabbt som möjligt. Sedan är det upp till Conny (Karlsson) vem som spelar. Det enda jag kan göra är att vara bra på träning och bra i match, säger han.