Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvistar med byggföretag

Allmänna reklamationsnämnden rekommenderade ett byggföretag i Sälen att ersätta en fastighetsägare med drygt 42 000 kronor för ett dåligt jobb. Företaget har motsatt sig kravet.

Fastighetsägaren anlitade företaget 2006 för att sanera mögel i husgrunden och förebygga så att det inte skulle bli mögel igen.

När det inte kommit in någon besiktningsrapport efter flera år anlitade fastighetsägaren ett annat företag som hittade brister i arbetet och fann att det hade bildats mögel på nytt.

Det första företaget kom då tillbaka och åtgärdade vissa brister som hade blivit "avglömda", men ville inte ta något ansvar i övrigt för att förbättra ventilationen.

– Detta ingick inte i offerten, hävdade byggföretaget.

Fastighetsägaren fick då kosta på drygt 42 000 kronor till ett annat företag för att rätta till bristerna i ventilationen.

Fastighetsägaren begärde att det första byggföretaget skulle betala skadestånd för att det inte hade färdigställt arbetet, och vände sig till allmänna reklamationsnämnden ARN.

ARN konstaterar att arbetet inte utförts fackmässigt och att möglet därför kom tillbaka.

– Fastighetsägarens yrkade ska bifallas fullt ut, säger ARN i sitt beslut.

.