Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvist om vägskada efter sommarens regnväder

Det kostade omkring 930 000 kronor att reparera Stakhedsvägen efter översvämningarna den 9 juli.
Kommer Vb-kraft att ersätta Trafikverket?

– Nej, det tror jag knappast. Det var väl egentligen så att vägen var underdimensionerad när det gäller trummor. Det var inte första gången den svämmade över, säger Roger Sandgren, vd för kraftbolaget.

Marie-Helen Norlinder vid Trafikverket är sektionschef för underhållsområde Gävle-Dala. Hon säger att verket ännu inte tagit ställning till om man ska kräva ersättning.

– Jag ska kontakta vår juridiska avdelning och ge vår syn på saken så får de ge oss råd om det är värt att gå vidare. Vi drar ju inte i gång en process om juristerna anser att vi har för lite på fötterna.

Roger Sandgren uppger att Vb-kraft beräknar följdkostnaderna av översvämningarna till flera miljoner kronor.

– Bara reprationerna av dammarna kostar miljoner. Just nu är det mest akut att rensa åfåran. Sedan får det tas kontakter när allt har lugnat ner sig.

Ni tar kontakt med Trafikverket?

– Nej, de får kontakta oss om de anser att vi är skyldiga till något.

– Det som inträffade var en naturkatastrof. Det har aldrig tidigare varit så höga flöden i det här området. Det är enorma mängder vatten som runnit fram, konstaterar Roger Sandgren.