Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvingas lägga ned laget

Borlänge Basket drar sig ur division 2 med sitt damlag.
Orsaken är helt enkelt att man inte har tillräckligt många spelare.
– Vi har försökt in i det sista, men vi får inte ihop det, säger tränaren Daniel Friberg.

Ända sedan i maj har Borlänge Basket jagat spelare till sin tunna damtrupp.

– Vi har hört oss för med gamla spelare och försökt fått hit några spelare från Falun. Avesta har vi också hört med, och de hade några tjejer som gärna hade varit med, men de hade lite problem med att ta sig hit. Så det blev inte något av det, berättar Daniel Friberg.

När säsongen väl drog i gång förfogade han över en trupp på fem-sex spelare.

– Det räcker inte riktigt för ett division 2-lag. Optimalt så behövs det väl fjorton-femton kanske. Men det går ju att köra på tio också.

Laget hann med att spela en seriematch – förlusten med 73–38 mot Solna Branten – innan beslutet att lägga ned togs förra veckan.

– Vi har försökt in i det sista, men vi får inte ihop det helt enkelt.

Hade du det lite på känn?

– Det har väl varit lite så. Det såg väl ganska ljust ut i början. Vi hade fått tillbaka Cecilia Mattsson, som spelade med Göteborg i Damligan förra året, och totalt hade vi runt tjugo namn som sagt att de kunde tänka sig att köra. Sedan blev det väl inte så mycket av det...

Hur känns det?

– Det är ju alltid tråkigt när man får lägga ned ett lag. Speciellt ett damlag som är ett representationslag för klubben. Det tar emot för hela föreningen.

Förhoppningen är dock att redan nästa år vara tillbaka igen.

– Vi har en del ungdomar som är på väg uppåt och verkar vilja köra. Vi hoppas att vi kan hålla kvar de vi har nu och starta upp till nästa säsong. Vi siktar på att få in ett lag i tvåan då.

Vad händer med de spelarna som ni har?

– Vi har lite andra lag som man kan träna med. Lite motionslag och några kommer droppa ned till ungdomslagen. Chansen att träna finns, men inte på division 2-nivå.